Millingworth

Millingworth Mill

Planning, Architecture & Interior Design

Millingworth

Millingworth Mill

Planning, Architecture & Interior Design

A brand new
Project in progress

Nestled within the walls of a historic mill house which had collapsed into ruin, this house extension created large open-plan living spaces whilst complementing the historic mill.

Attached to the charming 2-storey Cornish cottage, this extension provided bright open spaces to complement the original cottage and mill house. Jet black render creates the backdrop for the original stone walling which still stands encapsulating the house and extension.

Located in the picturesque village of St Ervan the house sits next to a small stream which runs through the garden dividing the cottage and extension from the rest of the village. Surrounded by nature and forrest land, the large open glass windows help flood the house with light but also frame the stunning Cornish countryside.

In Planning

Size246sqm

Completion2022

TypeRefurbishment & Extension